ALERGENY


Alergeny to:
  • Ziarna zbóż zawierające GLUTEN, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
  • SKORUPIAKI i produkty pochodne
  • JAJA i produkty pochodne;
  • RYBY i produkty pochodne
  • ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  • SOJA i produkty pochodne
  • MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  • ORZECHY: migdały , orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pekan , orzechy brazylijskie , pistacje / orzechy pistacjowe , orzechy makadamia, a także produkty pochodne
  • SELER i produkty pochodne
  • GORCZYCA i produkty pochodne
  • NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  • DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  • ŁUBIN i produkty pochodne
  • MIĘCZAKI i produkty pochodne